Interesseret i bofællesskabet?

I Blåhøjen har vi ikke nogen venteliste, men vi har en interesseliste.

Alle, der står på vores interesseliste, får direkte besked, når vi har en andel til salg. Vi sætter også andelen til salg via sociale medier og evt. annonce i dagspressen.

Hvis du er interesseret i at stå på vores interesseliste, kan du udfylde formularen her på siden og sende den til os.

Udfyld felterne og skriv “interesseliste” i emnefeltet.

Det er aldrig til at sige, hvornår en andel bliver ledig. Oftest er det de små huse, der bliver ledige, da en andel i første omgang altid vil blive sat internt til salg, (for de beboer der i forvejen er bosat herude).  før en andel sættes til salg. 

Skulle der være en andel til salg i øjeblikket, vil der være et link til download af den aktuelle annonce nedenfor.

  Andel til salg i Blåhøjen!

  I andelsbofællesskabet Blåhøjen i Aarhus Nord er en andel til salg pr. 1.9.2022. Blåhøjen er et velfungerende bofællesskab med 56 børn og voksne i alle aldre.
  Den ledige andel er på ca. 72,8 m2 i to etager, med altan og et tilhørende skur til opbevaring af haveredskaber m.m.
  Andelsprisen er 894.957 kr. plus forbedringer på ca. 95.000 kr. – alt i alt lige omkring 990.000 kr.

  Huslejen i 2022 er på 3.445 kr plus à conto varme, pt. 550 kr. FælleshusudgiPer udgør 500 kr pr. voksen.

  Vi er et socialt og praktisk fællesskab med fællesspisning 7 dage om ugen. Vi driver og administrerer foreningen selv. Alle voksne bidrager med madlavning, opvask eller rengøring 5 gange hver 4. uge, og der er prak9ske arbejdsdage 6-7 gange årligt. Vi har fælles storkøkken, vaskekælder, værksted, musikøverum, motionsrum, puderum til børn, ungdomsrum, gæsteværelse, legeplads, fodboldbane, boulebane m.m.Se videoen herunder for mere info om andelen der er til salg og om blåhøjen iøvrigt:

  Video om blåhøjen 

  Proceduren i forbindelse med salget er således: Vi holder en introduktion og rundvisning den 15. maj kl 13, og I skal bare melde jer til inden d. 8. maj, hvis I vil komme herop den dag og høre mere om den måde, vi bor og lever sammen på.

  Tilmelding sker ved at sende en mail til hhp@au.dk. Hvis der kommer mange tilmeldinger, kan vi blive nødt til at holde 2 seancer, og i så fald vil I høre nærmere.

  Efter rundvisningen skal man skrive en ansøgning om at blive andelshaver for at komme i betragtning, hvorefter de ansøgere, vi tror passer bedst ind i fællesskabet, vil blive inviteret til et ekstra møde for mere information. Først derefter træffes der beslutning om, hvem der kan købe andelen.

  Lidt om at bo i Blåhøjen
  Blåhøjen har eksisteret i 36 år. Vi er en broget flok af børn og voksne i aldre fra 5 måneder til 72 år.
  En af de ting, der holder os sammen, er vores meget velfungerende fællesspisning. Vi spiser sammen 7 dage om ugen hele året rundt, fraset juleaften og 6 uger i sommerferien.
  Alle er på forhånd tilmeldt fællesspisningen, og vi betaler forud. Prisen for aftensmad i en måned er 1020 kr. for voksne, 630 kr. for unge over 12 og 450 kr. for børn over 2 år.

  Man kan naturligvis melde sig fra de dage, hvor man ikke er hjemme eller vil spise hjemme. Det er også muligt at få sin aftensmad stillet ti.l side, hvis man kommer sent hjem, og der bliver taget hensyn til allergikere og vegetarer.
  Alle voksne bidrager med 5 opgaver, ”tjanser” (madlavning, opvask, rengøring) på et madhold hver 4. uge, og børn og unge indgår i arbejdet i det omfang, de kan.
  Derudover er der andre fælles aktiviteter: yogahold, fodboldhold, petanque dyster, filmaftener og fester. Børnene leger i udstrakt grad sammen og har en bred vifte af legemuligheder inde og ude.
  De voksne har diverse udendørs opgaver – læs: havearbejde og indendørs opgaver – typisk rengøringsopgaver, som man selv planlægger. Derudover har vi 6-7 gange om året en praktisk orienteret arbejdslørdag, hvor vi i fællesskab tager os af lidt større opgaver og sørger for vedligehold og oprydning ude og inde.
  Blåhøjen er en andelsforening, og man køber med sit indskud en andel i Blåhøjen svarende til størrelsen på ens bolig. Vi justerer hvert år andelsprisen, almindeligvis med en jævn og konstant stigning for at undgå store prisudsving og for at muliggøre tilflytning af folk i alle aldersgrupper.

  Blåhøjens øverste myndighed er det månedlige fællesmøde. Her beslutter  vi alt om regler, aftaler, nyanskaffelser, vedligehold osv. Vi har valgt en økonomigruppe, som fungerer som bestyrelse, der kan tegne foreningen i forhold til bank, myndigheder osv. Økonomigruppen står for de løbende regnskaber og for langsigtet planlægning af vores økonomi. Blåhøjen har en meget sund økonomi og er gældfri, og vi har langsigtede planer for foreningens vedligeholdelse.

  Andelsbofællesskabet Blåhøjen | Skelagervej 415A | 8200 |Aarhus N